Om oss

Vi heter Anna och Magnus Norlén och bor utanför Skellefteå i Västerbotten. Vår första weimaraner ”Frej”( SE VV-14, SE JCH, C.I.E , C.I.B. NORDUCH, SE VCH Classic Dream’s Im A Flying Fox) flyttade in sommaren 2006 och han kommer från Classic Dream’s kennel i Värmland.

Våren 2008 fick han sällskap av tiken ”Uma”(SE JCH ,SE UCH, NOUCH, C.I.B , SE VCH Classic Dream’s Hathor) som också hon var uppfödd av Classic Dream’s.

Sommaren 2012 fick vi hämta hem lilla Tia( J SEVCH SEUCH NOUCH FINUCH NORDUCH C.I.B C.I.E Classic Dream’s Beccaccia), från Classic Dream’s även hon. Henne fick Magnus som premievalp efter att han och Frej erövrat Svenskt Jaktprovs Championat tillsammans.

Idag bor Frej och Tia hemma hos oss.

Kennelnamnet Grauenwalds är än så länge vilande eftersom vi inte haft någon valpkull ännu.  Namnet är en ordlek med de tyska orden ”Graue” = Grå och ”Wald” = Skog( Vet också att ”Grauen” betyder skräck!), vi tyckte det var passande eftersom weimaranern ju härstammar från Tyskland, är grå till sin färg och är en ypperlig hund för skogsfågeljakt! Skogsfåglarnas Skräck!

Vi har båda jägarexamen och försöker komma oss ut på jakt så ofta vi bara hinner. Vi jagar främst fågel med våra hundar, och för det mesta i form av skogsfågel eftersom vi ju har jaktmarkerna inpå knuten. Det kan  bli någon fjälltur eller en sväng söderut för lite spännande fasanjakt också varje år.

Förutom den praktiska jakten så startar vi och meriterar våra hundar på jaktprov och viltspårsprov . (Samtliga hundar har kvalificerat sig för Elitklass, varav 2 uppnått Svenskt Jaktprovschampionat, samtliga har erhållit titeln Svenskt ViltspårsprovChampionat)  Alla våra hundar är också mentalbeskrivna. (Samtliga enligt den officiella SBK’s MH och även den inofficiella varianten framtagen av SVK)

Utställningar är också väldigt trevligt och vi försöker åka på ett par stycken varje år. Frej är den i familjen som har haft störst framgångar på utställningar med bla. CERT på Världsvinnarutställningen 2008 (som 2-åring) , Svensk vinnartitel, Flertalet Gruppvinster, en mängd gruppplaceringar( både i Sverige, Norge och Finland), Utställningschampion i tre länder samt FCI titeln Internationell Utställningschampion.

Under sommarhalvåret brukar vi försöka träffas och träna tillsammans med likasinnade och det är roligt att tillsammans hjälpas åt med hundträningen och utbyta erfarenheter med varandra.

Magnus är utbildad provledare och jaktprovsdomare för raserna som tillhör ”Specialklubb för kontinentala Fågelhundar”. Anna är utbildad provledare ,samt har arbetat ideellt i Svenska Weimaranerklubben under flera år både som styrelseledamot och som avelsfunktionär i Avelskommittén, samt varit sekreterare i Specialklubb för kontinentala fågelhundar. Anna har också genomgått samtliga steg i Svenska kennelklubbens Uppfödarutbildning.

 

 

Kommentera