Att köpa valp från oss / To buy a puppy from us

När du köper en valp ifrån oss:

Valparna är redo att flytta hemifrån när de är tidigast 8 veckor,och vid leverans är de registrerade i Svenska kennelklubben,chipmärkta,veterinärbesiktade, vaccinerade och avmaskade, samt ”dolda fel”-försäkrade. Du får också med en stamtavla med vaccinationsintyg samt ett litet ”startkit”med smått och gott.

Vi vill finnas där för dig som valpköpare , i stort som smått! Och du är alltid välkommen att höra av dig oavsett om det gäller råd om träning,foder,problem eller bara vill berätta om vad ni gör och hur det går!Vi värdesätter en god relation med dig som valpköpare under hela hundens liv.

Vi kan erbjuda träningsträffar där vi introducerar för apportträning,stadga och kontakt med vilt. Vi kan också bistå med ett stort kontaktnät av kunnigt hundfolk och instruktörer,samt tips på marker för fågelträning runt om i Sverige.

Vår intention är att i första hand sälja valpar till hem som kan erbjuda jakt, eller åtminstone jaktträning(tex, viltspår,eftersök,apportering på land och i vatten, fågelträning)för vår uppfattning är att en weimaraner mår som bäst av den typen av stimulans som sådan träning ger.

Vi ser också gärna att du som valpköpare är villig att starta din hund på jaktprov, dels är det stimulerande för hunden(och för dig som förare!), men det är också en viktig del i avelsutvärderingen, att hunden besitter de  jaktliga egenskaper som är viktiga för rasen. Vi bistår självklart med råd och stöd inför anmälning och provstart!

Vi vill också gärna att du vid något tillfälle ställer ut din hund på en officiell utställning, för en exteriör utvärdering. Vi bistår mer än gärna med tips och hur du förbereder dig och din hund för utställning, vi kan också i viss mån erbjuda hjälp att visa hunden, främst på utställningar i norra Sverige.

Vi vill också att du genomför en mentalbeskrivning av din hund, dels är det mycket intressant att se hur ens hund reagerar på olika situationer, men det kan också ge en viss insikt av din hunds personlighet som är till hjälp för er fortsatta träning tillsammans. Vi kommer att försöka ordna ett gemensamt tillfälle för alla valpar ur samma kull när de uppnått rätt ålder.

Sist men inte minst vill vi att hundarna när de uppnått rätt ålder ska höftledsröntgas. Rasen har ett hälsoprogram för Höftledsdysplasi och i Sverige får endast avkommor till föräldrar med A och B-höfter registreras. HD är till vissa delar ärftligt och till vissa delar av miljöpåverkan. Hur mycket av varje som spelar in för enskilda individer vet man inte.

 

Vi vill att våra valpar ska få ett kärleksfullt hem och en meningsfull tillvaro,

därför är det viktigt att du noga tänkt igenom ditt hundköp och framförallt ,är ärlig mot dig själv(Har du tid, energi ,engagemang och plats för en hund?).Då kommer du få mest ut av ditt hundägarskap och förhoppningsvis många härliga år tillsammans med din hund!

 

When you buy a puppy from us:

The puppies are ready to be delivered within Sweden from 8 weeks of age, but for export they will first of all need the rabiesvaccination(at 12 weeks age)and a European passport  and are ready to move abroad earliest at the age of 16 weeks.

On delivery day the puppies are registred i Swedish kennelclub,chipmarked,veterinary checked,vaccinated,dewormed and with an insurance for ”hidden faults”. You will also get the pedigree and vaccinationdocument and a little ”start-box”, with mixed stuff.

We want to be there for our puppybuyers, you are always welcome to call and ask for help and advices,no matter in what issue. We are valueing a good relationship with you through your dogs entire life.